lördag 3 augusti 2013

Inte så vackert men praktiskt....

Vi har två planteringslådor i trädgårdslandet. De har vi gjort av gamla pallkragar som vi fått när vi hämtat gatsten. När vi flyttade till vårt hus fanns det ett risigt och dåligt byggt uterum på baksidan. Vi rev det gamla och byggde ett nytt på samma grund. Då kasserade vi också alla gamla skruttiga fönster och satte in andra. Vi sparade två av fönstren och de fick bli täckglas till planteringslådorna.

Idag slaktade jag en gammal sliten skinnväska och remmarna har nu blivit handtag till täckglasen. När jag nu kan hålla i handtagen blir det mycket lättare att lyfta upp glasrutorna och få dem på plats. Man behöver inte använda bitar av skinn. Man kan ta kraftiga rep eller ett grovt tyg men då behöver man se till att det inte repas upp och går sönder.
Man behöver klippa remmen lagom lång för att handen ska få plats. Spika fast ett handtag mitt på var sida. Ha inte remmen för sträckt då är det svårt att få in handen. Tre spik med stora huvuden, typ pappspik, i var ände. Kanske inte supersnyggt men mycket praktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar