lördag 10 maj 2014

Paris sista dagen - Last day in Paris

 Sista dagen i Paris började med en lång frukost. 
Därefter tog vi en promenad i förmiddagssolen. Härligt vårskönt, knallblå himmel och ljumma svaga vindar. Vi hamnade på en matmarknad med frukt, grönsaker, fisk tyg och mycket annat.
 Fin färsk sparris i gott sällskap.
 Långa rader av fina varor.
Färska äpplen och äpplejuice.
Vi tog metron till La Tour Eiffel. Pampigt och vackert. Fantastisk byggnad.
Vi gick genom parken och lummiga träd vid sidan av Eiffeltornet.
Vi har varit uppe i Eiffeltornet några gånger tidigare och valde att beundra det från marken den här gången. Hade vi tänkt åka upp så hade de astronomiska köerna avskräckt oss. Påsken är nog en tid då många åker till Paris. Nästa gång ska vi nog åka hit i början av hösten.
Efter Eiffeltornet tog vi sikte på Sacre Coeur. 
En kolossalt fin karusell stod uppställd nedanför trapporna.
Vackra vita kupoler mot den blå himlen. Enda stället i hela Paris där det inte var kö. Vi gick in i lugnet och tände ljus.  
Mäktig utsikt!
Här gick nog en liten katt när trappan göts en gång.
Efter lugnet i Sacre Coeur styrde vi kosan mot Champs Elyseé och ett stort folkvimmel. Gick förbi utställningar om Carl Larsson och Paris år 1900. Inte en chans att komma in där inte om man inte kände för att vänta i kö en timme eller så. Kön var minst 100 meter lång.
Gick förbi pampiga Pont Alexandre III. 
Fina gatlyktor. 

Trafiken är tät på Champs Elyseé.
En välbehövlig och jättegod fika på ett lugnt kafé. Kusmi Teas kafé.
Här fanns mycket te, många sorters te, gott te och ett stort plus….ingen kö!
Här var det dags för kö igen, på fina Laduree. Den var dock inte så lång att jag blev avskräckt.
Lyxigt! Dyrt! Gott!
Svårt att bestämma sig för något litet att köpa med sig hem. Det blev några macarons och en burk te.

Sedan var det dags för oss att ta oss till hotellet, hämta bagaget och möta upp vårt ressällskap, som varit i Katakomberna (vi valde bort det eftersom det var så låååång kö och inte helt bra för mina hostande trötta luftrör). Det var en hel del annat vi fick välja bort som den stora Loppmarknaden, två konstmuseum, ett modemuseum och lite annat eftersom vi var tvungna att hålla ett lite lugnare tempo än vi tänkt oss. Vi hade, trots att vi var lite justerade, en fin resa tillsammans med goda vänner. Vi fick nya fina minnen med oss hem och är så glada att vi kom iväg på vår efterlängtade Parisresa.

English recap: Last day in Paris we started with a long breakfast. After breakfast we took a walk in the sun to a food market nearby our hotel. Then we went to the Eiffel Tower, Sacre Coeur and Champs Elyseé among other things. The last stop was the lovely and expensive shop Laduree. I bought some small things to treat myself. Then we went back to our hotel to met up with our traveling company, pick up our luggage and take a taxi to the airport. We flew home to Malmö with new nice memories to cherish.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar