måndag 15 juli 2013

Dag 2 Tisvildeleje och Gilleleje, små pärlor på Själland

Längs kusten på norra Själland ut mot Kattegatt ligger ett pärlband av underbara små byar. Alla har de namn som ur en sagobok. Tisvildeleje, Rågeleje, Gilleleje, Humlebaek, Sneckersten och Hornbaek, för att nämna några av alla pittoreska små byar. Kattegatt och Skagerack är också namn som ger en speciell känsla, som när jag lyssnade på sjöväderrapporten hos farmor när jag var liten. Det känns som sommar vid havet,
 
Vi åt frukost, packade in våra saker och oss själva i bilen och lämnade Drottningens Fredensborg. Vi styrde kosan mot Tisvildeleje. Där traskade vi runt på byns stora utomhusloppis. De har loppis i byn var lördag hela sommaren. En mycket bra loppis med många trevliga människor och det blev flera fina saker som fick följa med hem.
Nöjda och belåtna med våra inköp körde vi vidare längs kusten. Nästa stopp var Gilleleje där vi hittade ett fint litet café med gott att äta och dricka. På vägen från Gilleleje hittade vi en liten Antikbutik med finfina saker.
Perfekt väder för en tur med segelbåt förmodar jag eftersom många var ute på havet. 
Svenska kusten syns i fjärran.
Liten krabba.
Vi stannade vid stranden och letade snäckor och doppade fötterna. Kattegatt var lite för kallt för ett riktigt dopp....
När vi kört förbi Helsingör och var på väg söderut längs Strandvejen mot Köpenhamn tog vi en liten paus till och åt en liten picknick på en bänk vid stranden. Där badade hundarna och njöt av svalkan i vattnet medan fåglarna vilade en stund.
 Nu lämnar vi Dette yndige land för denna gången. Men vi är snart tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar