Rabarbern växer fortfarande så det knakar. Nu är den kanske inte så god att göra paj på längre då den kan kännas lite träig. Men saft är inte så dumt. Här är ett recept som är enkelt och går snabbt att göra.
Färgen på saften blev vackert aprikosrosa.
Den är väldigt god i smaken när den inte späds med för mycket vatten. Kan tänka mig att den också är god att göra en liten drink på.
ca 600 gram rabarber sköljd och delad i bitar
1 1/2 liter vatten
1 kg socker
saften av en citron
Koka upp rabarbebitar och vatten och låt det koka till rabarbern är riktigt mjuk. Låt "koket" rinna av i en silduk. Diska ur grytan och häll i saften i grytan igen. Rör i socker och citronsaft och koka upp igen. Låt det koka en liten stund och skumma av väl. Häll upp saften på perfekt rena flaskor (som är värmda till 100 gr C i ugnen). Sätt på korkar. Låt svalna och förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar